ToTe:n jalkapallojaoston tehtävänä on johtaa, valvoa ja ohjata eri joukkueissa tapahtuvaa jalkapallo- ja futsaltoimintaa.

Nimi Tehtävä Puhelin Sähköposti
Janne Reitala Aikuiset, PJ 050 427 1771 janne.reitala(at)hus.fi
J-C Söderholm Juniorit 041 469 1676 jcsolm(at)gmail.com
Veijo Ilomäki Talous 041 514 2635 veijo.ilomaki(at)elisanet.fi

Harjoitusvuorot

Jaosto hakee joukkueille harjoitusvuorot Helsingin kaupungilta. Kustannukset jyvitetään joukkueille. Lisäksi joukkueet voivat hankkia lisävuoroja yksityisiltä liikuntapaikkojen vuokraajilta.

Kilpailutoiminta

Jaosto edustaa seuraa lajinsa valtakunnallisessa lajiliitossa, Suomen Palloliitossa (SPL). Jaosto ilmoittaa joukkueet SPL:n Etelä-Suomen alueen järjestämään viralliseen kilpailutoimintaan.

Koulutustoiminta

Joukkueet huolehtivat itsenäisesti tarvittavasta pelaaja- ja valmentajakoulutuksesta. Jaosto osallistuu tarvittaessa valmentajakoulutuksen kustannuksiin.

Talous

Jaoston tulot koostuvat pääosin pelaajilta kerättävistä lajimaksuista, jotka peritään joukkuekohtaisen pelaajamaksun yhteydessä. Seuralta saatavan kaupungin toiminta-avustuksen käytöstä päättää jaosto avustuksen myöntämisperusteiden mukaisesti ja joukkueiden toiminnan laatuun ja laajuuteen suhteutettuna. Yksittäiset joukkueet voivat hankkia mainos- tai sponsorituloja tukeakseen omaa toimintaansa.

Menot koostuvat seuralle maksettavista pelaajien jäsenmaksuista, kenttä- ja salivuokrista, kilpailumaksuista ja koulutustoiminnasta.