ToTen B-juniorit 2020-2021 Futsal-liigassa SM-pronssille!

Sunnuntai 19.09.2021

Toukolan Teräksen futsal juniorit etenivät futsalissa P17 SM-lopputurnaukseen asti ja voittivat SM pronssia, joka oli samalla Toukolan Teräksen historian ensimmäinen Suomen mestaruusmitali futsalissa.

Rikkonainen ja pitkäksi venynyt futsalkausi 2020-2021 saatiin päätökseen, kun Tampereen Tesoman palloiluhallissa pelattiin vasta 2021 elokuussa P17 Futsal-Liigan Suomen mestaruudesta. P17 Futsal-Liigan lopputurnaukseen selvittivät tiensä helsinkiläisjoukkueet FC Viikingit ja Toukolan Teräs, Haukiputaan Pallo sekä Ylöjärven Ilves.

Lohkovaihe 2020 ja karsintapelit 2021

ToTen B-juniorit karsivat  lopputurnaukseen varsin kovasta etelän A-lohkosta. Etelän lohkosta turnaukseen karsivat ToTen lisäksi KäPa, GrIFK, LoPS, LTU ja FCViikingit. Lohkon tasosta kertoo se, että neljästä lopputurnaukseen edenneestä joukkueesta kaksi (FC Viikingit ja ToTe) löytyi etelän lohkosta.

Viimeisessä karsintapelissään 25.8.2021 ToTe voitti B-lohkon Kampuksen Dynamon Jyväskylässä 7-9 ja ansaitsi paikan SM-lopputurnaukseen. KaDy oli ToTen pelaajille mieluinen pudotuspelivastus, sillä ToTen pelaajia on useina vuosina leireillyt Dynamolaisten kanssa mm. Vierumäellä ja Jyväskylässä.

Lopputurnaus Tampereella 28.-29.8.2021

ToTe lähti lopputurnaukseen pääosin samalla ryhmällä, kuin vuonna 2018 P15 SM lopputurnaukseen. Joukkuetta vahvistettiin nyt muutamalla ToTen 2007 syntyneellä futsalpelaajalla. Vuonna 2018 joukkueen sijoitus oli 4. Nyt tavoitteena oli mitali!

Ensimmäiseen otteluun arpa toi epäonneksemme vastaan ennakkosuosikki Ylöjärven Ilveksen, joka oli ToTe:lle liian kova vastus ja ottelu päättyi 9-1 tappioon. Lentävällä maalivahdilla ToTe kuitenkin onnistui varsin hienon maalin Ylöjärvenkin verkkoon toimittamaan.

Pronssiottelu: ToTe – HauPa 5–1 (3–0)

Semifinaalinsa hävinneet ToTe ja HauPa lähtivät ennen loppuottelua pelattuun pronssiotteluun sisuuntuneina. Ottelu eteni kenttätapahtumiltaan tasaisena, mutta ToTe onnistui hyödyntämään maalipaikkansa tehokkaammin: tauolle siirryttiin helsinkiläisten 3–0 johdossa. Maalinteossa onnistuivat Aaro Paappanen, joukkueen kapteeni Eric Sylla sekä Mikko Koivumäki.

Toisen jakson alkupuoliskolla ToTe karkasi jo viiden maalin johtoon Paappasen maalatessa toistamiseen ja Felix Ylösen viimeistellessä ToTe:n viimeisen maalin. HauPan Mikko Mämmilän kavennusta lähemmäksi ei hyvin taistellut HauPa päässyt, vaikka pelasi pitkään lentävällä maalivahdilla. Summerin soidessa taululla loistivat siis numerot 5–1 ToTen hyväksi.

– ToTella on aivan mahtavat fiilikset päästä lopettamaan tämä poikkeuksellinen kausi voittoon ja nousta SM-mitaleille, iloitsi joukkueen päävalmentaja Antti Paappanen. Nuorella pronssijoukkueella on takanaan jo pitkä yhteinen matka, ja tulevaisuuskin näyttää Paappasen mukaan kirkkaalta.

– Saatiin tälle kaudelle niin paljon pelejä, kuin olosuhteet vain sallivat. Taustalla on kuitenkin jo 2013 alkanut futsaltekeminen tämän joukkueen kanssa, ja roolit olivat kaikille selvät. Tyytyväinen olin myös -07-ikäluokan pelaajiin, jotka olivat täällä P17-turnauksessa hakemassa kokemusta kovista peleistä.

Kauden päättäminen juuri voittoon ja SM-pronssiin oli tälle pitkään yhdessä pelanneelle joukkueelle arvokas saavutus, päättää päävalmentaja Antti Paappanen.

Loppuottelussa ennakkosuosikki Ylöjärven Ilves voitti SM kultaa kukistamalla loppuottelussa hopealle jääneen FC Viikingit selvästi 9-0.

Palloliiton tulospalvelusta näet ottelukohtaiset tulokset.